Aambeien voorkomen?

Aambeien zijn vaak vervelend en wil je het liefste voorkomen. Er zijn een aantal dingen waar je zelf op kan letten om aambeien te voorkomen.

Levensstijl

Een gezonde en gevarieerde levensstijl is heel belangrijk, vooral wanneer je veel zit. Het is dus goed als je hier bewust mee omgaat en dagelijks actief blijft. Probeer daarom dagelijks minimaal 20 tot 30 minuten te bewegen. Regelmatig bewegen stimuleert de werking van je darmen, wat verstopping tegen kan gaan. Probeer ook om overgewicht te vermijden of te verminderen.

Voeding

Je voedingspatroon kan veel invloed hebben op de werking van je darmen. Probeer dus gezond en vezelrijk te eten en drink voldoende. Om je ontlasting soepel te houden en verstopping te voorkoken, drink 1,5 tot 2 liter water per dag. Daarbij help het eten van verzelrijk voedsel, zoals groenten, fruit en volkoren producten. Vezels nemen vocht op waardoor de ontlasting zacht blijft. Ook bevorderen vezels de werking van je darmen, waardoor je stoelgang soepel blijft verlopen. Als voldoende vezelrijk eten en water drinken alleen niet genoeg zijn, probeer IberoLax*! Dit helpt op natuurlijke wijze de ontlasting te verzachten en verlicht zo effectief de verstopping

Stoelganggewoontes

Probeer naar het toilet te gaan zodra je aandrang voelt om obstipatie te verminderen. Probeer niet de hard te duwen of te persen tijdens de ontlasting, neem de tijd. Maar blijf niet te lang op het toilet zitten tijdens je toiletbezoek. Daarbij is een goede hygiëne en huidbescherming belangrijk. Zorg voor weinig wrijving met ruw toiletpapier, enkel wassen met koud of lauw water en voorzichtig drogen.

*IberoLax is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing